Home » Noorwegen » Nieuws » Natuurparken in noorwegen

Natuurparken in Noorwegen

zondag 22 mei 2011

Noorwegen heeft maar liefst 40 nationale parken en in die parken verblijft een keur aan dieren: er leven muskusossen, rendieren, zeearenden, walvissen, elanden en ijsberen. De toerist mag overal gaan en staan. Een beetje begeleiding is echter soms wel handig.

 noorwegen muskusos!
De natuurparken in Noorwegen zijn van een ongekende schoonheid (Foto: Innovation Norway).

De natuurparken van Noorwegen vind je door het hele land verspreid. Datzelfde geldt voor de DNT, de Noorse organisatie van natuurliefhebbers, een club met maar liefst 200.000 leden. Ook toeristen kunnen gebruik maken van de diensten van DNT (Den Norske Turistforening).

Berghutten

DNT beheert ondermeer een netwerk van bemande en onbemande berghutten, wandelpaden en skiroutes en organiseert ook allerlei excursies. Je vindt DNT evenals alle natuurparken verspreid over Noorwegen. noorwegen muskusos!Muskusossen in Dovrefjell

Een bijzondere diersoort in Noorwegen zijn de Muskusossen. Je kunt ze tegenkomen in het Dovrefjell Nationaal Park, een van de weinige plaatsen in de wereld waar deze tussen de 200 en 400 kg wegende dieren leven. Er leven er hier nog 250, bij elkaar in kudden. Tijdens een zes uur durende wandelsafari met een gids zul je er zeker één zeker tegenkomen. De kosten van zo'n excursie bedragen niet meer dan circa 30 euro.

Foto: Muskusossen, één van de vele beesten die je in Noorwegen kunt tegenkomen (foto: Innovation Norway).

Fjell

Dovrefjell ligt op de grens van zuid en midden NOorwegen in de streek Fjell. Het is niet het enige natuurpark in dit gebied. Ook het bekende park Jotunheimen ligt in deze streek. Kijk voor een beeldverhaal van de natuurparken in Noorwegen hier.

Lees ook:

Fjell Noorwegen, veelzijdig berggebied

Noord Noorwegen: Magisch Licht, Lofoten, Sami


Internet:

www.colorlineferries.nl 
www.visitnorway.nl/fjell 

www.visitnorway.nl/Noord Noorwegen

www.visitnorway.nl (noorwegen algemeen)